fredag 24 juli 2009

Så får du mer energi - del 2 av 5 - Andning

Dålig andning gör att du blir stressad, stress gör att du får en dålig andning. Stress är en energislösare medans bra andning gör att du känner dig piggare.

Om du vill andas bra så ska du långsamt dra in luft genom näsan, djupt ner i magen, vänta någon sekund och långsamt släppa ut luften igen. Många tar korta andetag som bara når ner till bröstet, detta gör att man slösar energi, kroppen får inte tillräckligt med syre och i förlängningen så kan det leda till värk.

För att se om du andas bra så kan du lägga dig på rygg med en hand lite under naveln, medans du andas så ska handen röra sig upp och ner, då fylls hela magen med luft.

Gäspningar är också bra. Det har sagts att gäspningar är det enda positiva som smittar, men jag tror det mesta goda smittar, leenden, skratt, goda gärningar, kärlek osv. Därför är det så viktigt att hela tiden försöka ge det bästa till världen.

Ta några minuter åt att bara fokusera på din andning, detta kallas för meditation. Meditation är inget hokus pokus, det är bara att befinna sig i nuet och bara fokusera på sin andning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar