lördag 4 juli 2009

Min portfölj

Jag låter er ta en titt ner i min portfölj och ger er mina tankar om bolagen.

Mina klart största innehav är (i storleksordning):

H&M
Det nästintill självklara valet i en långsiktig portfölj. Bra vinstutveckling och fortsätter öppna affärer i bra takt. Helt okej direktavkasning, fyra procent, och bra utdelningstillväxt. Tuffar på bra i både hög- och lågkonjunktur. Jag kommer fokusera på att köpa mest H&M när börsen är normal-övervärderad.

SSAB
Bolag vars aktiekurs tog överdrivet mycket stryk i börsnergången. Har gått näst bäst av mina bolag, men ökat mest i värde. Kommer antagligen gå mycket bra till nästa höjkonjunktur. Fint bolag på lång sikt, fem procents direktavkastning just nu. SSAB är ett typiskt företag att köpa när börsen är lågt värderad, aktiekursen tar mycket stryk när index går ner, men går riktigt starkt när index går upp.

Ratos
En jämförelse mellan Ratos börskurs och resten av börsen de senaste 10 åren säger väl det mesta, det är ett riktigt bra bolag. Sex procents direktavkasning.

SCA
Bolag som ytters sällan sänker utdelningen, dock gjordes det i år. Enligt mig ett av de säkrare korten på lång sikt.

Mindre innehav:

Tricorona: Mycket intressant företag. Riktigt fin direktavkastning på drygt åtta procent. Har verksamhet inom miljö/klimat, vilket jag tror ligger bra i tiden.

ABB: Mycket fint företag, nackdelen är att utdelningen historiskt sett har varit låg, men den ligger just nu på fyra procent. Infrastruktur och miljövänlighet ligger bra i tiden.

Midway: Sex procents direktavkastning.

Industrivärden: Både bra kursutveckling och direktavkasning historiskt sett.

Handelsbanken: Den stabilaste Svenska banken, tog överdrivet mycket stryk i nergången bara för att alla andra banker gick ner så mycket. Har gått bäst av mina innehav.

Investor: Stor kassakista att använda efter börsnergången.

Diamyd: Mitt enda bolag utan utdelning. Mycket inressant bolag som jag tror på, utvecklar framst medicin mot diabetes.

Kungsleden: Minsta innehavet, har gått klart sämst av mina innehav. Men jag är positiv på lång sikt.

2 kommentarer:

  1. Jag läste din investeringsfilosofi och håller med om dina principer vid investeringarna.

    Jag har också en stor del av mitt sparande i SCA och H&M. Och jag kommer förhoppningsvis kunna investera i Industrivärden, Handelsbanken och Investor. (Det gäller ju att få sparat lite kontanter och under sommaren är det svårt med en familj att ta ut på resor. Men jag väljer resorna på sommaren istället för att spara. Tiden går så fort att barnen snart är utflugna.)
    MVH svenskmillionaire

    SvaraRadera