fredag 23 november 2012

Miljonchans riskfritt

Kan man vinna över en miljon utan att riskera något? Svaret är ja.

Spelbolag skickar då och då ut erbjudanden till dem som är registrerade på sidan. Det senaste exemplet är från Betsafe som erbjuder sina kunder att i helgen spela för 100 kr på Premier League riskfritt. Om man förlorar så behöver man bara aktivera en bonus med ett par klick för att få tillbaka pengarna.

Så hur kan man vinna en miljon? Eftersom insatsen är 100 kr, behöver man ett odds på minst 10 000 ggr pengarna för att nå upp till en miljon. Detta kan man t.ex. uppnå genom att kombinera och spela på fyra resultat som ger 10 ggr pengarna (100*10*10*10*10=1 000 000).

(Men tänk på att ju fler resultat du spelar på, desto sämre expected value blir det på spelet pga differensen mellan oddsen och sannolikheten att resultatet inträffar. Det kan vara bättre att bara spela på två matcher (som är minimum i detta fall) och få en lägre vinst om resultaten går in.)

Men chansen att vinna en miljon blir ju bara 1 på ca 12 000? Ja, helt korrekt. Men det är intressant att jämföra detta med att köpa en trisslott t.ex:

Med mitt förslag får man en positiv expected value och har ca 1 på 12 000 att vinna en miljon. En trisslott kostar 30 kr och har en expected value på under 15 kr, chansen att vinna en miljon eller mer är 1 på 1 000 000.

Om man tar tar chanser med stor uppsida utan någon nersida (förutom tio minuter) och undviker situationer med stora risker utan uppsida så kan bra saker hända.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar