lördag 22 september 2012

Ny utdelningsaktie i portföljen + portföljuppdatering

Det nyaste bolaget i portföljen är Lockheed Martin Corporation. Lockheed är verksamma inom försvar och rymdteknologi.

PE ligger på 10,6 och direktavkastningen är 4,8% och de genomför samtidigt återköp av aktier.

Största frågetecknet kring bolaget är USA:s budgetproblem som möjligtvis skulle kunna göra att de tvingas dra ner på försvarsbudgeten. Just nu visar de dock inga tecken på detta utan gick nyligen ut med att de ska förnya sina kärnvapensystem.

Portföljen ser nu ut så här:

H&M: 21%
SHB: 14%
Astra Z: 13%
Ratos: 12%
JNJ: 12%
Betsson: 7%
Lockheed: 5%
Fortum: 4%
Öresund: 3%
Beijer Alma: 3%
Creades: 1%
Industrivärden 1%
Övr: 4%

Vad tycker ni om risksridningen?

2 kommentarer:

  1. Jadu, med avseende på risk skulle jag nog vilja hävda att du har lyckats så bra som det bara är möjligt. Din största exponering bör nog beskrivas som "internationella konsumentprodukter" (H&M och JNJ) med internationell medicin som god tvåa (AZ och JNJ igen) och det är nog bland de stabilaste branscherna som finns.

    Lockheed/Fortum blir dessutom ett ganska snyggt par med tanke på att Fortum kan drabbas av negativ utveckling i Ryssland medan Lockheed lär gynnas av motsvarande utveckling.

    Den "risk" som jag ser som störst i portföljen är att vissa företag har en låg värdering jämfört med föregående års vinst men mycket väl kan tänkas visa sämre lönsamhet i framtiden (Ratos och Astra Zeneca). Det är dock inget faktum utan helt enkelt en möjlighet som du bör bevaka och beakta när du utvärderar portföljen.

    SvaraRadera
  2. Tack för dina tankar! Intressant det du säger om Fortum/Lockheed, tänkte inte på att det blir en slags hedge.

    SvaraRadera