fredag 21 februari 2014

Portföljuppdatering

H&M 17%
Lundbergsföretagen 15%
Industrivärden 13%
Johnson&Johnson 11%
Ratos 9%
Handelsbanken 7%
Betsson 6%
Amazon 5%
Berkshire Hathaway 5%
Fortum 3%
Beijer Alma 3%
Övrigt 2%
Likvid 5%
Utöver likviden på aktiekontot har jag lika mycket på banken som väntar på att sättas in. Jag har lite svårt att hitta vettiga köp just nu. Men jag funderar på att antingen öka i ett av bolagen eller ta in ett nytt

torsdag 20 februari 2014

Köp Lundbergs och Industrivärden

Efter dom ovanligt många försäljningarna senaste tiden så köpte jag Industrivärden och Lundbergs innan rapport. Värderingarna för dom båda ser jag som okej, inte fantastisk, på dessa nivåer. Jag ägde båda företagen sedan tidigare och dom börjar nu utgöra en ganska stor del av portföljen.

tisdag 18 februari 2014

Sälj Creades och Öresund

Jag sålde igår mina mindre innehav Creades och Öresund. Creades handlas runt substansvärdet, ett pris som jag tycker är dyrt, speciellt när deras största innehav Avanza är så högt värderat.

Öresund handlas precis över substansvärdet. Jag ser ingen anledning att äga Öresund när det handlas med premie. Med 10-15% rabatt kan man fundera på det.

tisdag 11 februari 2014

Sälj Lockheed Martin

Idag sålde jag Lockheed Martin. När jag köpte bolaget för 17 månader sedan var det mer för hur lågt det var värderat och inte för att hålla på mycket lång sikt som de flesta av mina andra innehav. Sedan dess har aktien stigit med 70% och jag ser värderingen som mer normal, så jag fullföljde min strategi och sålde idag.